Tuesday, November 11, 2014

Small but still charming!







Assalamualaikum...Dah lama tak tengok bunga marigold berkembang di laman rumah, now hari ini, syukur Alhamdulillah sepokok bunga marigoldku jenis sparky (x 100% sure, betul x identiti bunga marigold ni sparky type?) dah pun full bloom...so happy :)

14 comments:

  1. Julie..marygold jenis ni kat rumah kak putus benih lansung..yang kak hairan kak tanam benih yang kering satu pun tak tumbuh...aritu kak ada 3 jenis corak ..sayang betul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah kak, bestnya kalo ada banyak jenis bunga marigold ni, Julie baru je tanam balik, mudah2anlah bunga ini boleh menjadi benih. :)

      Delete
  2. As Salam julie...
    Cantik...blum penah tgk marigold jenis ni...harap2 benih dia menjadi...boleh ngendeng nanti..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam Warahmatullah Kak @na, amin semoga menjadi benih ni, kalo menjadi nanti Julie share2kan dgn Kak @na ye...InshaAllah...

      Delete
  3. K Mar selalu tak berjaya berbunga.. semuanya separuh jalan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe kak, never give up, try lagi :)

      Delete
  4. salam kenal..singgah blogwalking kat sini..
    waaa cantik sangat warna bunga marigold ni..ni yg bt teringin nak tanam marigold plak ni..skang dok tanam ros je 2,3 pasu hihi.b

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal juga Imm, jomlah tanam, meriahkan laman rumah :)

      Delete
  5. Salam Perkenalan.
    Follower #22.
    Segar mata saya tengok bunga marigold yang cantik ni.
    drshikinzainal.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam perkenalan juga, terima kasih sudi singgah :)

      Delete
  6. Cantik...gabungan dua warna..kuning oren. Kelopak bertingkek2 macam bunga ros...

    Owh marygold namanya....baru tahu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syukur Alhamdulillah Bunda, memang cantik bunga marigold ni :)

      Delete